obiski: vsak dan od 8.00 do 20.00 VEČ>>>

Obvestila

Domov » Obvestila

13.10.2022

Dom svete Katarine v Mengšu v svoje vrste vabi vse tiste, ki jim redno delovno razmerje ponuja osebno gotovost v teh negotovih časih. Dom, ki trdno stoji na krščanskih vrednotah in v ljubezni do bližnjega nikogar ne izključuje, neglede na njegovo versko prepričanje. Res je, da smo še en dom za ostarele, a vendar smo drugačni. Ponujamo stalnost, dobrodošlico, sočuten odnos do zaposlenih, mnogo priložnosti za osebno rast in nadaljnje izobraževanje. V zameno za pripadnost in osebno širino. Vabljeni, da nas spoznate kot gospodinja, negovalec ali medicinska sestra. Veselimo se stika z vami.

V kolikor se vidite med nami, lahko za več informacij pokličete 070 211 833 ali preko elektronske pošte: dom.sv.katarine@zavod-usmiljenk.si

29.9.2022

Spoštovani obiskovalci!

Z današnjim dnem je vstop je dovoljen samo z uporabo maske (kirurške ali tip FFP2). Prosimo za razkuževanje rok ter primerno medsebojno razdaljo. Maske morate imeti s seboj, saj je pri nas, žal, ni več možno dobiti. Maske so nujne tudi v sobah, kjer je vaš svojec sam. Še vedno se vaš svojec druži z drugimi sostanovalci. Bodimo pošteni, previdni, spoštljivi in razumni drug do drugega.

Hvala za razumevanje.

17.7.2022

SPOŠTOVANI SVOJCI IN OBISKOVALCI DOMA SV. KATARINE!

Upoštevajoč aktualne epidemiološke razmere v Republiki Sloveniji Ministrstvo za zdravje priporoča SOCIALNO VARSTVENIM ZAVODOM SLEDEČE:

 • uporabo zaščitnih mask tipa IIR (oziroma zaščitne maske z višjo stopnjo zaščite glede na predvidene aktivnosti) za vse osebe, ki delajo v SVZ in obiskovalce uporabnikov SVZ, ki prihajajo neposredno v stik z uporabniki;
 • poudarek na higieni in razkuževanju rok;
 • redno prezračevanje prostorov;
 • redno čiščenje in razkuževanje površin, ki se jih pogosteje dotikamo;
 • vzdrževanje fizične razdalje, kjer je to mogoče;
 • omejitev obiskov na največ 2 zdrava obiskovalca sočasno.

Dom sv. Katarine

22.6.2022

Spoštovani,

Vabimo vas k prijavi na razpisana prosta delovna mesta v Zavodu usmiljenk. Iščemo:

– srednje medicinske sestre/ zdravstvene tehnike (lahko so pripravniki)

– bolničarje negovalce (lahko so pripravniki)

Za več informacij pišite na dom.sv.katarine@zavod-usmiljenk.si ali pa nas pokličite na 059 365 400. Opise delovnih mest in pogoje si lahko pogledate na spletni strani Zavoda za zaposlovanje.

6.6.2022

Spoštovani!

Od danes naprej je Dom za obiskovalce ponovno odprt od 8:00 do 20:00.

31.5.2022

Spoštovani svojci in obiskovalci!

Obveščamo vas, da s prenehanjem Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, z današnjim dnem, 31.05.2022, zaščitne maske niso več obvezne. Prosimo pa, da na obiske hodite zdravi in da ob morebitni zaznavi pojava bolezni pri vas samih ali domačih doma o tem obvestite Dom. Priporočamo tudi razkuževanje rok.

19.5.2022

Spoštovani!

Z današnjim dnem so odprti vsi oddelki. Dom je za obiskovalce odprt, do vključno 5.6.2022, od 10:00 do 18:00.

Hvala za razumevanje.

13.5.2022

Spoštovani obiskovalci!

Vlada RS je na seji z dne 12.5.2022 izdala Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb s Covid-19, s katerim se pogoj PCT ukinja v vseh zdravstvenih in socialno varstvenih dejavnostih. V skladu s tem Odlokom od jutri (14.5.) dalje pogoj PCT za obiskovalce NI VEČ POTREBEN!

Še vedno pa ostaja obvezno nošenje zaščitnih mask (ne iz blaga) ter ukrep razkuževanja rok ob vhodu in pogosto zračenje prostorov.

Golob Snežana, direktorica

6.5.2022

Spoštovani!

Obveščamo, da bo od jutri, 7.5.2022 možno obiskati svojce na oddelku OAZA in VRTNICE od 10:00 do 18:00. Ostali oddelki ostajajo zaprti.

Hvala za razumevanje.

4.5.2022

Spoštovani!

Dom sv. Katarine z jutrišnjim dnem odpira vrata za svojce tistih stanovalcev, ki bivajo izključno na oddelku OAZA in VRTNICE. Maske so obvezne! Ostali oddelki ostajajo zaprti do vključno ponedeljka, ko bomo obveščali naprej.

1.5.2022

Spoštovani!

Do razjasnitve okoliščin bo Dom sv. Katarine zaprt. Svojci in skrbniki ste bili o tem že seznanjeni, prosimo vas, da se o tem obvestite tudi med seboj.

Za informacije lahko pokličete na telefonski številki 059 365 400 ali 059 365 465

Zahvaljujemo se za strpnost in razumevanje.

30.4.2022

Spoštovani!

V Domu se je pojavila okužba na oddelku lilij. Posledično ta oddelek ostaja zaprt, obiski niso možni. Na ostalih oddelkih so obiski omogočeni. Maske so obvezne. Takoj, ko bomo imeli nove informacije, boste o tem seznanjeni.

Zahvaljujemo se za potrpežljivost in spodbudo v tem času.

14.4.2022

Spoštovani!

S petkom, 15.4.2022 se ni potrebno več naročati na obiske vaših svojcev in prijateljev v Domu sv. Katarine. Obiski so še vedno možni od 8h- 20h, z obveznim PCT pogojem, uporabo maske ter razkuževanjem rok.

31.3.2022

Spoštovani!

Seznanjamo vas, da bo 1.3.2022 tudi v Domu sv. Katarine možno obiskati svojce in prijatelje po starem urniku; torej od 8h- 20h. Še vedno pa bo možen obisk dveh zdravih odraslih oseb na enega stanovalca hkrati, z obvezno masko ter pct pogojem (v skladu z Uradnim listom). Potrebno se je naročiti. Hkrati pa vas vseeno prosimo, da ste pozorni na svoje zdravje in na zdravje svojih domačih, s katerimi ste v stiku ter nam sporočite spremembe v zdravju, v kolikor se le to pripeti.

Hvala vsem za razumevanje, podporo in strpnost ter spoštovanje ukrepov v Domu.

31.1.2022

Spoštovani svojci in skrbniki!

Zaradi povečanega števila obolelih zaposlenih in karantenskih odločb se soočamo skadrovskim pomanjkanjem v Domu, zato vas obveščamo, da bodo obiski v Domu od 1.2.2022 spremenjeni. Dom bo za obiske od 1.2.2022 do nadaljnjega odprt dopoldan med 10.00 in 13.30 uro terpopoldan med 14.30 – 17.00 uro. V tem času bomo tudi dosegljivi za telefonske klice. Na obisk se je še vedno potrebno naročiti. Obisk je omejen na 30 minut. OBISK JE DOVOLJEN SAMO ENI ZDRAVI ODRASLI OSEBI, KI IZPOLNJUJE POGOJ PCT. Obiskovalci morate ob vstopu v dom RAZKUŽITI ROKE, se EVIDENTIRATI na recepciji in ves čas obiska UPORABLJATI SVOJO ZAŠČITNO MASKO TIPA FFP2. Zaradi velikega števila okuženih, tudi tistih, ki so prebolevniki oz. so cepljeni, obiskovalce NAPROŠAMO, da pridete na obisk LE ČE JE NUJNO, in da na obisk pridete le, če ste POPOLNOMA ZDRAVI IN NISTE BILI V STIKU Z OKUŽENIMI ALI OSEBAMI V KARANTENI. Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi in upoštevanjem vseh varnostnih ukrepov zapreprečevanje širjenja okužbe, lahko na najboljši možen način poskrbeli za zdravje in zadovoljstvo naših stanovalcev.

Golob Snežana, direktorica

7.1.2022

Spoštovani!

Ker so v porastu okužbe respiratornih obolenj ter slabšanje epidemiološke slike z okužbo Sars-Cov-2 vas v skladu s priporočili NIJZ ter ministrstva, obveščamo, da je od danes, 7.1.2022, možen obisk ENEGA ZDRAVEGA SVOJCA/SKRBNIKA na stanovalca.
Svojci in skrbniki boste o tem tudi telefonsko seznanjeni; prosimo pa vas, da o tem seznanite tudi druge člane družine, ki pridejo na obisk k svojcem v dom.
Obiski so možni po predhodni najavi na recepciji za največ 45 min. Maske so še vedno nujne tekom obiska ter PCT pogoj. Priporočamo vzdrževanje medsebojne razdalje ter razkuževanje rok.
Hvala vam za sodelovanje in razumevanje.
Dom sv. Katarine

16.12.2021

Spoštovani stanovalci in svojci ter skrbniki stanovalcev Doma sv. Katarine!

Obveščamo vas, da z današnjim dnem odpiramo določene oddelke, tako da so obiski mogoče za stanovalce na oddelkih Vrtnice, Oaza, Nagelj in Vijolice. Oddelek Lilije ostaja zaprt.
Obiski so možni po predhodni najavi na recepciji za največ 45 min, dve odrasli osebi iz istega gospodinjstva. Ves čas obiskov je nujna zaščitna oprema – maska, ki jo imate pravilno nameščeno.
Prosimo vas, da v primeru, ko po obisku svojca pri nas sami doma v roku 10-14 dni opazite kakršnokoli okužbo, posebej pozitivnost na covid-19, da nas o tem obvestite, da lahko čimprej ukrepamo.
Hvala

13.12.2021

Spoštovani stanovalci, svojci, skrbniki in prijatelji stanovalcev Doma sv. Katarine!

Obveščamo vas, da je bila danes v Domu zaznana okužba s Covid-19, zato se Dom sv. Katarine zapira do preklica.
Svojci in skrbniki boste o tem obveščeni tudi preko telefona, kot tudi o vseh ostalih informacijah, ki so pomembne za vašega svojca in vas.

Zahvaljujemo se za razumevanje, strpnost in podporo.

3.9.2021

Spoštovani svojci in obiskovalci!

Žal se ponovno v Sloveniji soočamo s hitrim naraščanjem okužb. Na osnovi priporočil MZ, MDDSZ in NIJZ bodo od ponedeljka, 6. 9. 2021 obiski dovoljeni samo na osnovi izpolnjevanja PCT pogoja

In sicer se:

–       obisk omogoči obiskovalcem, ki imajo digitalno potrdilo o izpolnitvi pogoja PCT (so bolezen preboleli ali so bili cepljeni proti SARS-CoV-2 ali imajo negativni test na SARS-CoV-2);

–       obiski so omejeni največ na dve osebi na posameznega stanovalca. 

Prosimo vas, da na obisk prihajate samo popolnoma zdravi obiskovalci. V kolikor ste bili v zadnjem času na potovanju oz. počitnicah, vam svetujemo, da z obiskom počakate nekaj dni.  

Ob vstopu je obvezno:

–       razkuževanje rok,

–       nošenje obrazne kirurške maske  (znotraj doma in v sobah stanovalcev)

V času obiska znotraj doma in v sobah stanovalcev je obvezno nošenje obrazne maske – prosim da se tega dosledno držite, drugače bomo morali vaš obisk skrajšati.

Hvala za razumevanje in odgovorno ravnanje in spoštovanje vseh ukrepov.

Snežana Golob, Direktorica

1.1.2021

Pogoji za obisk v domu:

 • na obisk lahko pridejo najožji svojci in skrbniki
 • ena zdrava odrasla oseba naenkrat (oz. dve iz istega gospodinjstva)
 • za obisk se naročite na recepciji (059 365 400)

23.10.2020

Spoštovani svojci in prijatelji Doma Svete Katarine! V Domu smo se odločili, da bomo vsemu kos! Žal pa vam moramo sporočiti, da imamo drugo okužbo pri zaposleni osebi. Stanovalci in ostali zaposleni se počutimo dobro. Danes smo vzeli 27 brisov in tako vas prosimo za molitveno, duhovno in čustveno podporo. Ostanite zdravi. Snežana Golob, direktorica doma

19.10.2020

Dragi svojci in prijatelji Doma svete Katarine. Sporočamo vam, da so vsi testi, ki smo jih odvzeli po prvi okužbi negativni. Še naprej ohranjamo stroge ukrepe, da bi tudi v bodoče ohranili zdravje vseh nas. Hvala vam za vse molitve in dobre želje, energijo in objeme, ki nam jih namenjate. Zelo veliko nam pomeni, da tudi v preizkušnjah imamo vašo podporo. Hvaležni stanovalci in zaposleni v Domu svete Katarine

17.10.2020

Spoštovani svojci in prijatelji Doma svete Katarine!

Obveščamo vas, da je bila včeraj potrjena okužba s COVID-19 pri zaposleni osebi. Oseba od četrtka ni več v delovnem procesu.

Stanovalci se počutijo dobro, zaposleni jim skušamo zagotoviti največje možno udobje in kar se da normalno bivanje. Zdravstveno stanje stanovalcev in zaposlenih redno spremljamo. Dom vseskozi razkužujemo in izvajamo tudi vse druge preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe.

Vsem, ki so bili v stiku z okuženo osebo, bodo odvzeti brisi. Ko bomo prejeli rezultate testiranj bomo obveščali svojce.

Dom do nadaljnjega ostaja zaprt za obiske in izhode.

V zvezi z informacijami o stanju stanovalcev vam je na razpolago vodja zdravstvene nege v dopoldanskem času na telefonski številki 059365462.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in prosimo za molitveno podporo.

Snežana Golob, direktorica Doma svete Katarine

10.10.2020

Dom je z dnem 10.10.2020 zaprt za obiske.

21.7.2020

Obiski so možni pod posebnimi pogoji (glej obvestilo z dne 5.5.2020 – spodaj)

8.7.2020

Dom je z dnem 8.7.2020 zaprt za obiske

Spoštovani, na podlagi spremljanja epidemiološkega stanja smo se v strokovni skupini Doma svete Katarine odločili, da dom z dnem, 8. 7. 2020 zapremo za obiske.

Zavedamo se, da so stiki z vašimi domačimi izjemnega pomena. Zelo dobrodošlo je, da stike vzdržujete preko telefona. V primeru, da vaš svojec nima telefona, lahko pokličete na oddelek (nagelj 059 365 415, vijolice 059 365 416, oaza 059 365 467) in tako slišite svoje domače.

V primeru, da bi svoje domače videli preko skypa, se lahko obrnete na socialnega delavca, ki bo uredil povezavo.

Dom bo zaprt do 20. 07. 2020. V primeru slabega stanja glede okužb, dom ostane zaprt še naprej.

Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi, dobrimi mislimi in medsebojno podporo zmogli.

Hvala vam, za vašo podporo in razumevanje.

5.5.2020

Dom je z dnem 11.5.2020 odprt pod omejenimi pogoji:

Na podlagi dopisa Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti z dne 30.4.2020 v zadevi Omogočanje obiskov v socialnovarstvenih zavodih in drugih izvajalcih institucionalnega varstva izdajamo naslednje navodilo glede omogočanja obiskov v Domu sv. Katarine:

 1. Obiski bodo v Domu mogoči od 11.5.2020 dalje.
 2. Obiski bodo v prvih dveh tednih od odprtja doma (oz. glede na okoliščine) možni samo za najožje družinske člane in skrbnike.
 3. Stanovalca lahko obišče naenkrat samo ena odrasla, zdrava oseba oz. dve zdravi odrasli osebi, če sta iz istega gospodinjstva.
 4. Obiski bodo potekali po urniku, na katerega se je potrebno predhodno najaviti in dogovoriti za prost termin. Naročanje je možno pri socialnem delavcu preko e-maila: socialni.delavec@zavod-usmiljenk.si ali na telefon: 056 365 404 od 7h-9h ali od 12.30-13.30.
 5. Obisk lahko traja največ 45 minut.
 6. Obiski bodo potekali na ploščadi pred Domom, v primeru slabega vremena pa v avli. Obisk v sobi bo možen samo, če stanovalec zaradi nepokretnosti ali bolezni ne more zapustiti sobe. Prostor za obiskovalce je označen s talnimi oznakami.
 7. Obiskovalci morajo ob vstopu v Dom podati izjavo, da so bili v zadnjih 14. dnevih zdravi in da v tem obdobju niso bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe, oz. je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena. Izmeri se jim telesna temperatura in zabeleži simptome. V primeru povišane temperature nad 37,4 ali prisotnosti bolezenskih znakov, bo obisk zavrnjen.
 8. Obiskovalci morajo nositi masko ter si razkužiti roke. Če poteka obisk v avli, si morajo nadeti tudi PVC prevleko za obutev. V avlo vstopajo skozi terasna vrata.
 9. V primeru obiska v sobi, si mora obiskovalec nadeti še plašč in rokavice.
 10. Obiskovalci naj se s stanovalci ne rokujejo, objemajo, dotikajo obraza … skrbeti je potrebno za ustrezno varnostno razdaljo najmanj 1,5 metra.
 11. Obiskovalci s sabo ne smejo prinašati hrane ali drugih predmetov.
 12. Po vsakem obisku se razkuži površine in prezrači prostor.
 13. Vodi se redna evidenca obiskovalcev (vključno s telefonsko številko) in sicer zaradi identifikacije kontaktov ob eventuelnem prenosu okužbe s SARS-Cov-2.
 14. V primeru okužbe ali suma na okužbo bodo obiski pri pozitivnih stanovalcih možni le izjemoma (obisk umirajoče osebe). Poleg vseh ostalih ukrepov, si bodo morali obiskovalci nadeti vso zaščitno opremo (vodooporne plašče in pokrivala, maske, vezirje, rokavice)

Zavedamo se, da se s sproščanjem ukrepov povečuje možnost vnosa virusa v zavod, zato je ob tem še bolj pomembno striktno upoštevanje vseh že do sedaj danih navodil.

27.2.2020

Dom je z dnem 27.2.2020 do preklica zaprt za vse obiskovalce.

Koronavirus – ključne informacije >>>

Navodila za obiskovalce >>>

Preprečevanje okužbe z novim koronavirusom SARS-Cov-2 >>>

15.1.2020

Obiski so, zaradi zaščite stanovalcev pred infekti v tem obdobju, omejeni samo na eno zdravo osebo.