obiski: izpolnjevanje PCT pogoja VEČ>>>

Obvestila

Domov » Obvestila

3.9.2021

Spoštovani svojci in obiskovalci!

Žal se ponovno v Sloveniji soočamo s hitrim naraščanjem okužb. Na osnovi priporočil MZ, MDDSZ in NIJZ bodo od ponedeljka, 6. 9. 2021 obiski dovoljeni samo na osnovi izpolnjevanja PCT pogoja

In sicer se:

–       obisk omogoči obiskovalcem, ki imajo digitalno potrdilo o izpolnitvi pogoja PCT (so bolezen preboleli ali so bili cepljeni proti SARS-CoV-2 ali imajo negativni test na SARS-CoV-2);

–       obiski so omejeni največ na dve osebi na posameznega stanovalca. 

Prosimo vas, da na obisk prihajate samo popolnoma zdravi obiskovalci. V kolikor ste bili v zadnjem času na potovanju oz. počitnicah, vam svetujemo, da z obiskom počakate nekaj dni.  

Ob vstopu je obvezno:

–       razkuževanje rok,

–       nošenje obrazne kirurške maske  (znotraj doma in v sobah stanovalcev)

V času obiska znotraj doma in v sobah stanovalcev je obvezno nošenje obrazne maske – prosim da se tega dosledno držite, drugače bomo morali vaš obisk skrajšati.

Hvala za razumevanje in odgovorno ravnanje in spoštovanje vseh ukrepov.

Snežana Golob, Direktorica

1.1.2021

Pogoji za obisk v domu:

 • na obisk lahko pridejo najožji svojci in skrbniki
 • ena zdrava odrasla oseba naenkrat (oz. dve iz istega gospodinjstva)
 • za obisk se naročite na recepciji (059 365 400)

23.10.2020

Spoštovani svojci in prijatelji Doma Svete Katarine! V Domu smo se odločili, da bomo vsemu kos! Žal pa vam moramo sporočiti, da imamo drugo okužbo pri zaposleni osebi. Stanovalci in ostali zaposleni se počutimo dobro. Danes smo vzeli 27 brisov in tako vas prosimo za molitveno, duhovno in čustveno podporo. Ostanite zdravi. Snežana Golob, direktorica doma

19.10.2020

Dragi svojci in prijatelji Doma svete Katarine. Sporočamo vam, da so vsi testi, ki smo jih odvzeli po prvi okužbi negativni. Še naprej ohranjamo stroge ukrepe, da bi tudi v bodoče ohranili zdravje vseh nas. Hvala vam za vse molitve in dobre želje, energijo in objeme, ki nam jih namenjate. Zelo veliko nam pomeni, da tudi v preizkušnjah imamo vašo podporo. Hvaležni stanovalci in zaposleni v Domu svete Katarine

17.10.2020

Spoštovani svojci in prijatelji Doma svete Katarine!

Obveščamo vas, da je bila včeraj potrjena okužba s COVID-19 pri zaposleni osebi. Oseba od četrtka ni več v delovnem procesu.

Stanovalci se počutijo dobro, zaposleni jim skušamo zagotoviti največje možno udobje in kar se da normalno bivanje. Zdravstveno stanje stanovalcev in zaposlenih redno spremljamo. Dom vseskozi razkužujemo in izvajamo tudi vse druge preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe.

Vsem, ki so bili v stiku z okuženo osebo, bodo odvzeti brisi. Ko bomo prejeli rezultate testiranj bomo obveščali svojce.

Dom do nadaljnjega ostaja zaprt za obiske in izhode.

V zvezi z informacijami o stanju stanovalcev vam je na razpolago vodja zdravstvene nege v dopoldanskem času na telefonski številki 059365462.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in prosimo za molitveno podporo.

Snežana Golob, direktorica Doma svete Katarine

10.10.2020

Dom je z dnem 10.10.2020 zaprt za obiske.

21.7.2020

Obiski so možni pod posebnimi pogoji (glej obvestilo z dne 5.5.2020 – spodaj)

8.7.2020

Dom je z dnem 8.7.2020 zaprt za obiske

Spoštovani, na podlagi spremljanja epidemiološkega stanja smo se v strokovni skupini Doma svete Katarine odločili, da dom z dnem, 8. 7. 2020 zapremo za obiske.

Zavedamo se, da so stiki z vašimi domačimi izjemnega pomena. Zelo dobrodošlo je, da stike vzdržujete preko telefona. V primeru, da vaš svojec nima telefona, lahko pokličete na oddelek (nagelj 059 365 415, vijolice 059 365 416, oaza 059 365 467) in tako slišite svoje domače.

V primeru, da bi svoje domače videli preko skypa, se lahko obrnete na socialnega delavca, ki bo uredil povezavo.

Dom bo zaprt do 20. 07. 2020. V primeru slabega stanja glede okužb, dom ostane zaprt še naprej.

Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi, dobrimi mislimi in medsebojno podporo zmogli.

Hvala vam, za vašo podporo in razumevanje.

5.5.2020

Dom je z dnem 11.5.2020 odprt pod omejenimi pogoji:

Na podlagi dopisa Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti z dne 30.4.2020 v zadevi Omogočanje obiskov v socialnovarstvenih zavodih in drugih izvajalcih institucionalnega varstva izdajamo naslednje navodilo glede omogočanja obiskov v Domu sv. Katarine:

 1. Obiski bodo v Domu mogoči od 11.5.2020 dalje.
 2. Obiski bodo v prvih dveh tednih od odprtja doma (oz. glede na okoliščine) možni samo za najožje družinske člane in skrbnike.
 3. Stanovalca lahko obišče naenkrat samo ena odrasla, zdrava oseba oz. dve zdravi odrasli osebi, če sta iz istega gospodinjstva.
 4. Obiski bodo potekali po urniku, na katerega se je potrebno predhodno najaviti in dogovoriti za prost termin. Naročanje je možno pri socialnem delavcu preko e-maila: socialni.delavec@zavod-usmiljenk.si ali na telefon: 056 365 404 od 7h-9h ali od 12.30-13.30.
 5. Obisk lahko traja največ 45 minut.
 6. Obiski bodo potekali na ploščadi pred Domom, v primeru slabega vremena pa v avli. Obisk v sobi bo možen samo, če stanovalec zaradi nepokretnosti ali bolezni ne more zapustiti sobe. Prostor za obiskovalce je označen s talnimi oznakami.
 7. Obiskovalci morajo ob vstopu v Dom podati izjavo, da so bili v zadnjih 14. dnevih zdravi in da v tem obdobju niso bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe, oz. je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena. Izmeri se jim telesna temperatura in zabeleži simptome. V primeru povišane temperature nad 37,4 ali prisotnosti bolezenskih znakov, bo obisk zavrnjen.
 8. Obiskovalci morajo nositi masko ter si razkužiti roke. Če poteka obisk v avli, si morajo nadeti tudi PVC prevleko za obutev. V avlo vstopajo skozi terasna vrata.
 9. V primeru obiska v sobi, si mora obiskovalec nadeti še plašč in rokavice.
 10. Obiskovalci naj se s stanovalci ne rokujejo, objemajo, dotikajo obraza … skrbeti je potrebno za ustrezno varnostno razdaljo najmanj 1,5 metra.
 11. Obiskovalci s sabo ne smejo prinašati hrane ali drugih predmetov.
 12. Po vsakem obisku se razkuži površine in prezrači prostor.
 13. Vodi se redna evidenca obiskovalcev (vključno s telefonsko številko) in sicer zaradi identifikacije kontaktov ob eventuelnem prenosu okužbe s SARS-Cov-2.
 14. V primeru okužbe ali suma na okužbo bodo obiski pri pozitivnih stanovalcih možni le izjemoma (obisk umirajoče osebe). Poleg vseh ostalih ukrepov, si bodo morali obiskovalci nadeti vso zaščitno opremo (vodooporne plašče in pokrivala, maske, vezirje, rokavice)

Zavedamo se, da se s sproščanjem ukrepov povečuje možnost vnosa virusa v zavod, zato je ob tem še bolj pomembno striktno upoštevanje vseh že do sedaj danih navodil.

27.2.2020

Dom je z dnem 27.2.2020 do preklica zaprt za vse obiskovalce.

Koronavirus – ključne informacije >>>

Navodila za obiskovalce >>>

Preprečevanje okužbe z novim koronavirusom SARS-Cov-2 >>>

15.1.2020

Obiski so, zaradi zaščite stanovalcev pred infekti v tem obdobju, omejeni samo na eno zdravo osebo.